16 favoriete filmische percussiebibliotheken — Pro Audio Files

Artikel Inhoud

Een geweldige filmische percussiebibliotheek is een must voor componisten die schrijven voor film en tv, gaming of andere muziek die een krachtige stoot vereist. Ritmische inhoud kan een verhaal aansturen en de emotionele impact verhogen. Een geweldige percussiebibliotheek kan worden gebruikt om onheilspellende texturen te creëren met behulp van uitgebreide speeltechnieken en kan het perfecte voorbijgaande geluid leveren om een ​​scène te accentueren. Of je kunt een melodie of ostinato accentueren met gestemde percussie met behulp van traditionele mallets of gestemde gevonden geluiden.

Er is een overvloed aan virtuele percussie-instrumenten beschikbaar met een enorme verscheidenheid aan benaderingen, interfaces en geluiden, van traditionele orkestpercussie tot sterk gemanipuleerde en bewerkte geluiden. Wat volgt zijn enkele uitstekende keuzes (in willekeurige volgorde) die ik je aanmoedig om te verkennen.

Hoewel Heavyocity veel instrumenten heeft waarover ik in het verleden heb geschreven, lijken ze echt uit te blinken op het gebied van percussie.

Master Sessies

Deze verzameling producten omvat vier verschillende percussiebibliotheken: Ethic Drum Ensemble, Ensemble Woods, Ensemble Metals en Ensemble Drums. Al deze samples klinken ongelooflijk, maar wat deze instrumenten echt van onschatbare waarde maakt, zijn de interfaces. De podiumweergave is een grafische 3D-interface die wordt gebruikt om drums ruimtelijk op een virtueel podium te lokaliseren. Het is elegant van ontwerp en intuïtief in gebruik. Er zijn ook step-sequencers, volledige effectsecties met op sequencer gebaseerde modulatie voor elk effect en een groot aantal vooraf ingestelde ensembles, multi’s en vooraf samengestelde loops.

De Ensemble Metals-bibliotheek biedt een aantal zeer coole timbres die zijn gemaakt door opvallende metalen vaten, spoorwegspikes, pijpen, vuilnisbakken, hoefijzers en meer.

Aeon ritmisch

Deze bibliotheek hanteert een zwaarder bewerkte benadering van percussieve geluiden met tonnen loops en arpeggiolijnen die onmiddellijk een groove kunnen genereren. Deze zijn geweldig om een ​​basis te leggen waarop je een keu kunt bouwen. Het gebruik van meerdere step sequencers maakt het mogelijk om met een paar aanpassingen iets unieks te genereren.

Heavyocity Aeon Ritmische

Schade 1 en schade 2

Deze maken gebruik van een vergelijkbare benadering van de faseweergave voor verruimtelijking zoals gevonden in de bovengenoemde Master Sessions-bibliotheken. Ze bevatten organische en traditionele geluiden met de mogelijkheid van zware verwerking. Damage 2 voegde uitgebreide veelzijdigheid toe met eenvoudige toetstoewijzingsfunctionaliteit en verbeterde interfaces.

Heavyocity-schade 2

Je kunt in het algemeen niet fout gaan met Heavyocity-instrumenten, maar hun percussieve apparaten zijn bijzonder zoet!

Berlijnse percussie

Hier is een volledige batterij van gestemde en ongestemde orkestpercussie die componisten tevreden zal stellen die op zoek zijn naar een realistisch akoestisch geluid. Het bevat ook ongepitte metalen samples zoals donderplaten, aambeelden, remtrommels en een robuuste variëteit aan percussief speelgoed. Er is een volledige collectie bekkens, snares en andere drums met verschillende diameters. Elke denkbare speeltechniek is beschikbaar om de context te accommoderen. Round robins, dynamische controle en verschillende microfoonposities helpen je om een ​​natuurlijk, organisch resultaat te krijgen. Dit is een prachtige bibliotheek met ongerepte geluiden die u goed van pas zullen komen.

Orkestrale instrumenten Berlin Percussion

Percussie van Tom Holkenborg

Deze bibliotheek maakt gebruik van de gratis propriëtaire SINE Player-plug-in van Orchestral Tool. Deze verzameling keiharde drums is een van de twee kenmerkende seriebibliotheken die zijn goedgekeurd door de componist van de A-lijst. Het is onderverdeeld in verschillende categorieën, waaronder uitvoeringskits, basdrums, surdo’s, tupans, concertdrums, Taye-toms, marchingband-drums en aangepaste drums. Net als bij Berlin Percussion ligt de focus hier op akoestisch realisme. Als dat je doel is, zul je niet teleurgesteld zijn.

Orkestrale instrumenten Tom Holkenborg's percussie

Percussie Zwerm

Dit is de perfecte tool voor het creëren van percussieve texturen met op orkest gebaseerde percussie. U kunt direct ritmische wolken genereren die perfect kunnen zijn voor aritmische intermezzo’s en uitgebreide overgangen. Het is een unieke en nuttige benadering van filmische percussie.

Spitfire Percussie Zwerm

Hans Zimmer Percussion Professional

Dit geeft je toegang tot het percussiepalet van de componist en “de professionele editie bevat ook extra mixen van producer-royalty Junkie XL, Geoff Foster, Alan Meyerson en Steve Lipson, inclusief CPU-vriendelijke stereomixen en 10 individuele microfoonposities.”

Spitfire Hans Zimmer Percussion Professional

Vital Series: Mallets en Vital Series: Sticks

Dit zijn fantastische instrumenten met een unieke benadering die de grens overschrijdt tussen traditionele orkestrale percussie en gevonden geluiden.

Vital Series: Sticks heeft vier onafhankelijke step-sequencers die complexe grooves kunnen genereren met een aantal ongebruikelijke organische samples, waaronder zaken als staalborstel op een kartonnen doos, paukenhamer op taartvorm, nylon borstel op glazen schaal en nog veel meer.

Vir2 Vital Series-sticks

Vital Series: Mallets zorgt voor de gelaagdheid van maximaal acht gestemde orkestinstrumenten: marimba, xylofoon, klokkenspel, buisbellen, glazen marimba, liedbellen, vibrafoon en crotales. Er zijn verschillende soorten hamers, individuele amplitude-enveloppen, mengregelaars plus verschillende ingebouwde effecten.

Mallets uit de Vir2 Vital-serie

Ensemble 2

Dit instrument gebruikt zes onafhankelijke step-sequencers om een ​​verzameling standaard akoestische samples aan te sturen, evenals enkele elektronische geluiden die met elkaar verweven kunnen worden. Er zijn op genres gebaseerde presets zoals jazz, folk, urban en meer. Er is een pagina met een menginterface, maar de sequencerweergave is waar alle ritmische magie echt gebeurt. Er zijn geweldige geluiden en een unieke aanpak met bevredigende resultaten.

ADVERTENTIE

Cinematique Instruments Ensemblia 2

actie stakingen

Hier is een andere benadering van organische percussie, georganiseerd in drie hoofdinterfaces: ensemble, hits en instrument. Er zijn extra subcategorieën, zoals laag, midden en hoog, waardoor het vinden van het juiste geluid snel en intuïtief is. Traditionele componisten zullen de bekende notatieweergave waarderen voor het genereren van grooves en ostinato’s. Dit is een geweldige bibliotheek voor het creëren van beweging, grote filmische hits en realistische menselijke gebaren.

NI actie stakingen

Saga: akoestische trailerpercussie

Dit aanbod van Red Room Audio is een bibliotheek van akoestische percussie zonder toonhoogte, waaronder olievaten, cimbalen, aambeelden, metalen platen, silo-gieken, gongs en meer. De aangeboden wereldensembles omvatten taiko-drums, surdo’s, framedrums en handdrums. De samples klinken schoon en helder, en je bent in staat om snel een geweldig totaalgeluid te krijgen. Er zijn vier effectslots voor degenen die van tweaken en mangelen houden. Dit is een geweldig klinkende bibliotheek die nuttig kan zijn in veel contexten, waaronder trailermuziek.

Red Room Audio Saga

Aanvalskracht

De kracht van deze bibliotheek van Laboratory Sounds is meteen duidelijk uit de doos. Het heeft een zeer ongebruikelijke interface met onafhankelijke ADSR- en toonhoogteregelaars voor de close- en far-microfoonmixen, en je kunt de twee mixen. Daarnaast zijn er twee round robin-modi (willekeurig en serieel), een snelheidscurve-responsinstelling en een startsample-instelling, zodat u deze prachtig opgenomen samples kunt tweaken om precies het geluid te krijgen dat u wilt. Categorieën omvatten ensembles en solo-percussie (grote drums, metalen, snares, etc.), impacts (aambeelden, sub-booms, etc.) en tiktakjes voor het opbouwen van spanning. Zelfs als je al een percussiebibliotheek hebt, is deze zo ongebruikelijk dat het de moeite waard is om aan je arsenaal toe te voegen.

Laboratorium Audio Strikeforce

True Strike

Dit is weer een geweldig instrument van ProjectSAM, een ontwikkelaar die interfaceontwerp gelukkig benadert vanuit het perspectief van de componist. In dit geval stelt één apparaat u in staat om eenvoudig instrumenten toe te voegen door simpelweg op een van de lege slots te klikken – waardoor u effectief een multi creëert binnen één Kontakt-instantie. Er is een volledige batterij van orkestrale percussie om uit te kiezen, inclusief gestemde en ongestemde instrumenten. Er zijn ook articulatiespecifieke presets en voorgeconfigureerde kits. De kaartpagina zorgt voor eenvoudige aanpassing en de GUI op de prestatiepagina bevat 3D-visualisatie, controle over miking-keuzes en ruimtelijkheid. Er zijn talloze hulphints die verschijnen voor de meer geavanceerde opties zoals routering die het verwijzen naar de handleiding praktisch overbodig maken. Als je rechttoe rechtaan orkestpercussie nodig hebt met alle traditionele articulaties in een gebruiksvriendelijke interface, dan is dit een geweldige keuze!

Project SAM True Strike

Asteroïde filmisch

Deze percussiebibliotheek van UVI is als geen ander. Het laadt in hun hybride apparaat genaamd Falcon of in het gratis UVI-werkstation. Het is echt uniek in concept en ontwerp en de interface zal onderzoekers en tweakers meteen aanspreken. Het beschikt over zeven onafhankelijke stemmen, elk met hun eigen sequencers die de snelheid, pan, toonhoogte, decay, reverb en delay onafhankelijk kunnen regelen. Er is een duizelingwekkende reeks presets en randomisatiemogelijkheden die je meenemen op een boeiende reis naar geluidsontwerp terwijl je op zoek bent naar de perfecte combinatie van geluid en ritme. De geluidscategorieën omvatten standaard orkestpercussie met op genres gebaseerde variaties en configuraties, evenals gevonden geluiden en elektronische inhoud. Als je denkt dat je al hebt wat je nodig hebt, denk dan nog eens goed na. Ik denk dat jij dit ook nodig hebt – je weet het gewoon niet totdat je het hoort.

UVI-asteroïde

Cerberus

Deze bibliotheek is georganiseerd in vier hoofdinstrumentcategorieën: mutli-patches, enkele patches, loops en geluidsontwerp. Mijn eerste indruk van deze bibliotheek was echt heel goed! De interface is schaars, met een strakke uitstraling die intuïtief en uitnodigend is. De ensemble-drummulti’s bevatten belangrijke schakelbare articulaties en gebaren. De crescendo roffels klinken bijzonder goed en elke componist heeft wel eens een mooie roffel nodig. Deze samples klinken organisch en perfect uitgevoerd. De geavanceerde instellingen geven je meer controle over de reverb- en snelheidscurves. De loops, georganiseerd door tight/loss en 90/120 bpm presets zijn zeer speelbaar, zodat je vrij kunt componeren in een handomdraai, en er is ook een mooie reeks effecten. De categorie geluidsontwerp heeft een aantal uitstekende dreungeluiden die lijken te zijn afgeleid van percussief monstermateriaal. Dit is een geweldige bibliotheek voor het creëren van zowel op grooves gebaseerde, stuwende ritmes als onheilspellend geluidsontwerp.

Audio Imperia Cerberus

Sample Logic heeft een aantal geweldige percussiebibliotheken zoals: Ritmologie en KAART dat moet hier worden opgenomen waarover ik in mijn artikel heb geschreven 11 plug-ins voor het toevoegen van ritmische verfijning.

Andere keuzes die het overwegen waard zijn

Symfonische elementen: drums door UJAM

CinePerc van Cinesamples

LADD (LA Drama Drums) door AudioBro


Bekijk mijn andere artikelen, recensies, interviewsen mijn video-tutorialreeks, Synthese 101 exclusief beschikbaar op The Pro Audio Files.

Volg me op
Twitter: @PMantione
Instagram: philipmantione
Youtube kanaal

Philip Mantione

Philip Mantione is een componist, synthesizer, gitarist, pedagoog en geluidskunstenaar die actief is in de experimentele muziekscene van LA. Zijn muziek is wereldwijd te zien geweest op festivals, musea en galerieën. Zijn huidige project is TriAngular Bent, een elektro-akoestisch trio met Don Preston (stichtend lid van Frank Zappa’s Mothers of Invention) en circuitbendingvirtuoos Jeff Boynton. Details bij philipmantione.com

creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Bassified.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart